Leiderschap programma's

Wat is nu leiderschap en hoe geef je dat vorm in een organisatie? Leiderschap is niet in 1 term te vatten maar is voor iedere persoon anders. Het is de kunst om managers zelf hun leiderschap te laten ontdekken, uiteraard wel passend binnen de strategie van de organisatie.

De leiderschapsprogramma's zijn voor ervaren managers en zijn gericht op het ontwikkelen van persoonlijke effectiviteit met een directe link naar de praktijk. De programma's bestaan o.a. uit trainingsmodules voor zelfinzicht, beïnvloeden van gedrag, bewegen in organisaties, verbinden van persoonlijke kracht met organisatiedoelstellingen.

individuele ontwikkeling1.jpg

Empowered Leadership

Leiderschap vraagt vandaag de dag niet alleen om kennis en skills maar om bewuste leiders, die vanuit hun eigen kracht zichzelf en daarmee de rest van de organisatie empoweren. Empowered Leadership is essentieel om succesvol te zijn, in een steeds complexere wereld die in hoog tempo verandert. Empowered Leadership is onmisbaar om transformatie van organisaties voor elkaar te krijgen.

 

Hoe dat te bereiken? Dat begint met diepgaand zelfinzicht. Om je kracht van binnenuit aan te kunnen spreken. Je leert hoe dit te doen en leert omgaan met alle mogelijke belemmeringen en tegenslagen. Je maakt als leider zelf een transformatie door waarin we toewerken naar het hoogste niveau van leiderschap, op basis van respect, om wie je bent en waar je voor staat. Wanneer je dit doet, ben je in staat om jezelf en de rest van de organisatie te empoweren, eenieder in je omgeving naar een hoger niveau te tillen.

talentontwikkeling.jpg

“Empowered leaders denken strategischer, werken meer samen, vragen vaker feedback, zijn beter in conflicthantering, steken meer energie in het ontwikkelen van zichzelf en van anderen”

Empowered Leadership Programma

Een Empowered Leadership programma richt zich op de combinatie van persoonlijk leiderschap en organisatorische verandering en is daarmee een veelzijdig programma. Om het effect ervan te vergroten worden belangrijke stakeholders in de organisatie betrokken bij het programma. Zo zetten we continu leren en ontwikkelen in gang en creëren we een fundamentele verandering.

 

Het programma bevat een aantal trainingsmodules waarin kennis, skills en zelfinzicht bij elkaar komen. De modules van de trainingen worden gekoppeld aan de strategische thema’s van de organisatie. In het Empowered Leadership Programma maak ik gebruik van ontwikkelinstrumenten (ODC-meting en Management Drives) en zullen er individuele coaching gesprekken plaatsvinden voor het versnellen van de persoonlijke ontwikkeling. Het programma wordt in de organisatie gebracht door groepsopdrachten en het vormgeven van ambassadeurschap/change agents. Door drieluikgesprekken te voeren met de leider en de verantwoordelijke vanuit de organisatie (als leidinggevende of als leider van de verandering) koppelen we de ontwikkeling van Empowered Leadership aan de organisatie en zorgen we voor borging zodat de ontwikkeling doorgaat, ook als ik weer weg ben.

 

Ik beloof je krachtige leiders die over flexibiliteit, veerkracht, snelheid, sensitiviteit en aanpassingsvermogen beschikken zodat jouw organisatie, nu en in de toekomst, kan groeien.

 

Wil je meer weten? Graag ga ik vrijblijvend met je in gesprek om te kijken hoe we Empowered Leadership in jouw organisatie kunnen vormgeven.