rainbow-1149610_1920.jpg

Ontwikkelinstrumenten

Unknown.png

Management Drives

Management Drives is een ontwikkelinstrument dat inzicht geeft in drijfveren. Drijfveren bepalen de blik naar de wereld. We zien de dingen niet zoals ze zijn, maar zoals wij zijn. Met Management Drives ontwikkel je een gezamenlijke taal wat bijdraagt aan meer plezier en een beter resultaat.

 

Ik ben gecertificeerd partner van Management Drives. Met behulp van dit ontwikkelinstrument kan ik individuen, teams en ook organisaties snel inzicht geven in hun leidende denkpatronen en gewoontes. Deze denkpatronen worden gemeten in de vorm van drijfveren. Het inzicht dat dit biedt geeft nieuwe verrassende invalshoeken. Drijfveren bepalen in hoge mate hoe je functioneert. Datgene wat je drijft voorspelt je gedrag. Het bepaalt je motivatie om dingen wel of niet te doen. Ik zet Management Drives voornamelijk in ter ondersteuning van een ontwikkeltraject. Voor mij is het geen doel op zich maar een instrument om met elkaar in gesprek te gaan en aanknopingspunten te vinden voor verbetering.

ODC.png

ODC Development Compass

ODC staat voor Odin Development Compass en is een ontwikkelinstrument om onbewuste drijfveren, krachten en talenten in kaart te brengen. Het maakt zichtbaar hoe gedrag geënt is op bewuste en ook onbewuste drijfveren. Daarmee is het mogelijk om onderscheid te maken tussen natuurlijke en aangeleerde kwaliteiten. Met ODC ontstaat een beweging van binnenuit zodat die uit kracht gemaakt wordt, natuurlijke richting heeft en duurzaam is in effect.

Ik ben gecertificeerd partner van ODC. Met behulp van dit ontwikkelinstrument help ik individuen, teams en ook organisaties om vanuit hun natuurlijke kracht succesvol te zijn. ODC meet, anders dan alle andere ontwikkelinstrumenten, ook de onbewuste drijfveren. De diepgang die daarmee bereikt wordt, geeft een impuls aan groei en ontwikkeling vanuit eigen werkelijke drijfveren. Hierdoor is de beweging tot gedragsverandering natuurlijker, sneller en duurzamer. Ik zet de ODC-meting in om bij individuen, teams of organisaties onbenut potentieel zichtbaar te maken. ODC helpt om dit potentieel te benutten, de kracht die hiermee ontstaat is een belangrijk fundament voor Empowerment.